Mantelzorgondersteuning

Een op de tien mantelzorgers heeft het gevoel zwaarbelast te zijn. En dat is vaak terecht. Zij lopen daardoor een verhoogd risico zelf ziek te worden, te moeten stoppen met werken, of hun sociale contacten kwijt te raken. Daarom is het belangrijk mantelzorgers de juiste ondersteuning te bieden.

Mantelzorgevers geven vaak aan hun grenzen te verleggen en raken hierdoor zelf uit balans. Dit kan gevolgen hebben voor hun eigen sociale leven en welbevinden. Een goede balans tussen zorgtaken en bijvoorbeeld werk, gezin en vrije tijd is van groot belang voor het volhouden van de zorg.

Wat kunnen wij voor u doen?

Mantelzorgers
Gewoon een luisterend oor, een gericht advies, informatie over respijtzorg, tips van professionals of collega-mantelzorgers, cursussen en themabijeenkomsten. Als mantelzorger heb je vooral daaraan behoefte.

Daarom bieden wij zowel op individueel niveau als in groepsverband (lotgenotengroepen) ondersteuning aan. Daarnaast bieden wij ook praktische ondersteuning aan in de vorm van vrijwilligers die voor even de zorg kunnen overnemen.

Driemaal per jaar organiseren wij dagen voor mantelzorgers en op de Dag van de Mantelzorg zetten wij alle mantelzorgers extra in het zonnetje.

Veelgestelde vragen

Als ik een dagje niet voor mijn moeder wil zorgen, kan ik jullie dan bellen?

Wij helpen u daarbij graag. Daarom bieden wij voor fysiek nog krachtige ouderen het Krachthuis aan, activiteiten die plaatsvinden in het Huis van de Wijk of een locatie in de wijk. En voor ouderen met beginnende dementie hebben we onze Geheugenpaleizen in Rotterdam, Ridderkerk en Schiedam.

Zijn de Geheugenpaleizen en het Krachthuis ook toegankelijk voor mensen zonder indicatie?

Zeker, een indicatie is niet nodig.

Als ik vragen heb over mantelzorg, kan ik dan bij u terecht?

U kunt bellen of mailen met onze coördinatoren van het Geheugenpaleis of het Krachthuis, of rechtstreeks contact opnemen met ons via de algemene contactgegevens van SOL.