Welzijn op Recept

Met Welzijn op Recept kunnen huisartsen hun patiënten eenvoudig doorverwijzen naar laagdrempelig welzijnsaanbod in de wijk. De Spin in ’t Web van SOL helpt vervolgens bij het vinden van passende ondersteuning, zoals financiële hulp, sociaal contact of gezondheids- en beweegactiviteiten.

Welzijn op Recept is hiermee de brug tussen medische zorg en welzijn, omdat een medische oplossing niet altijd de juiste is. Lichamelijke klachten en stress kunnen bijvoorbeeld al verminderen door laagdrempelige (praktische) hulp of door ontspanning tijdens het deelnemen aan een leuke activiteit.

Hoe werkt een doorverwijzing naar welzijn?

Heeft de huisarts je doorverwezen naar welzijn, dan zorgt de Spin in ’t Web van SOL ervoor dat je hulpvraag bij de juiste collega terechtkomt óf bij de juiste netwerkpartner. Een Sociaal makelaar van SOL neemt binnen vijf werkdagen contact met je op voor een intakegesprek. Samen gaan jullie op zoek naar jouw wensen, behoeften en mogelijkheden. Denk aan ondersteuning bij financiën, het vergroten van je sociale netwerk of werken aan een gezonde leefstijl. Omdat ieder individu anders is en andere wensen en behoeften heeft, is hier altijd sprake van maatwerk!

Bron: welzijnoprecept.nl