Over SOL

Wij zijn SOL, een ondernemende organisatie met passie en lef! SOL staat voor Samen Ondernemend Leren. Samen, met alle bewoners in de wijk. Ondernemend, door te durven doen en altijd te zoeken naar nieuwe creatieve oplossingen. Leren, door continue te verbeteren: leren zit in ons DNA.

Door onze wijkgerichte aanpak opereren wij persoonlijk en kleinschalig. Met oplossingen die echt een verschil maken: voor jong & oud.

Wij werken in opdracht van gemeenten, maatschappelijke organisaties en scholen in Rotterdam, Leiden, Maassluis, Vlaardingen, Schiedam en Ridderkerk.

Durf(t) te doen!

Vanuit ons motto ‘Durf(t) te doen’ geloven wij dat samen durven doen je verder brengt en helpt om dromen te realiseren. Welke droom dan ook! Onze medewerkers bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen. Wij zien meer mogelijkheden dan problemen, bieden resultaatgerichte oplossingen, helpen mensen hun eigen sociale netwerk in te zetten en maken optimaal gebruik van de kracht van de wijk.

Samen Ondernemend Leren

Daar staan wij voor. Zoveel mogelijk zaken samen oppakken, daarbij leren van elkaar en zo steeds beter worden. We werken volgens de methodiek van de ‘lerende gemeenschap’. Zo komen wij met oplossingen die écht een verschil maken. Voor jong én oud. Want wij zien meer mogelijkheden dan problemen en helpen mensen hun eigen sociale netwerk in te zetten.

Wij weten wat er speelt op verschillende (beleids)niveaus in de samenleving. Wij kennen zowel de wereld van de (gemeentelijke) overheid als die van de klant. Omdat wij praktijkgericht werken, bieden wij resultaatgerichte oplossingen aan, die antwoord geven op de echte vraag. Met ons werk zoeken wij zowel aansluiting bij onze vaak kwetsbare doelgroepen, als bij de ideeën van de opdrachtgever. Daarbij hanteren wij de regel: hoe zorgen wij ervoor dat het wat en het hoe bij elkaar passen?

De organisatie

Wij zijn een inclusieve organisatie in alle lagen. Wij zetten ons 100% in om te zorgen dat iedereen kan meedoen en daarbij zijn/haar krachten en talenten kan benutten. We zijn intercultureel in alle lagen. Maar bovenal zijn we mensen die zich 100% inzetten om te zorgen dat iedereen kan meedoen en daarbij zijn krachten en talenten kan benutten.

Wij zijn SOL!