Checkpoint, Stop de Schulden en CHATpoint draaien op volle toeren

Praktische en kortdurende hulpverlening bij problemen en geldzorgen: dat hier veel vraag naar is, dat is wel duidelijk! Wekelijks helpen onze participatiemakelaars tientallen bewoners met vragen waar zij zelf niet uitkomen.

Vragen over hun administratie, financiën, huisvesting, schuldhulpverlening, kwijtscheldingen, het maken van een sollicitatiebrief of het aanvragen van een DigiD. Bewoners uit de wijk kunnen hiervoor terecht bij de inloopspreekuren Checkpoint en Stop de Schulden of bij het online CHATpoint.

Vanwege de coronamaatregelen vinden de inloopspreekuren alleen op afspraak plaats in onze Huizen van de Wijk. Kaj Burema, participatiemakelaar bij SOL/DOCK, en zijn collega’s hebben het er daardoor extra druk mee. “Het is een hele logistieke uitdaging, nu mensen vanwege corona niet zomaar kunnen binnenwandelen. Maar het geeft veel voldoening om deze mensen toch te kunnen helpen.”

Onverwacht bezoek

Kaj: “Laatst werd ik blij verrast door een bezoek van ‘een oude bekende’. Gedurende drie jaar hebben wij met vrijwilligers meneer begeleid. Bij binnenkomst bij Checkpoint bleek zijn administratie een rommeltje! Via Stop de Schulden is zijn administratie aangepakt en werd meneer doorverwezen naar een traject bij de Kredietbank Rotterdam (KBR). Van begin tot eind hebben wij hem hierbij kunnen ondersteunen.

Die dag vertelde meneer mij trots over zijn baan in Amsterdam. En dat hij tegenwoordig elke brief, die op zijn deurmat valt, meteen aanpakt. Om zijn verhaal te horen en hem nu zo te zien: daar doe ik het voor!“

Meer informatie over Checkpoint, Stop de Schulden & CHATpoint
Checkpoint
 • maandag van 12.00 tot 15.00 uur
  Huis van de Wijk Mozaïek
  Schommelstraat 69 in Rotterdam
  T: 010 – 24 48 240
  t
 • dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur
  Huis van de Wijk de Banier
  Banierstraat 1 in Rotterdam
  T: 010 – 24 48 240
  t
 • donderdag van 10.00 tot 12.00 uur
  Huis van de Wijk Propeller
  Jacob Loisstraat 18 in Rotterdam
  T: 010 – 24 48 240

Stop de Schulden

In verband met de coronamaatregelen kunt u momenteel alleen op afspraak terecht bij het Stop de Schulden spreekuur. Medewerkers van SOL & DOCK helpen u graag verder.

Contactgegevens

T: 06 – 34 55 38 06
E: kburema@dock.nl

CHATpoint

Vragen via Chatpoint kunt u anoniem en op ieder moment van de dag insturen via de blauwe chatknop op onze website. Medewerkers van SOL & DOCK beantwoorden de vragen op maandag t/m vrijdag van 9.30 tot 16.30 uur.