Deze jonge ondernemers mogen trots zijn op zichzelf

De afgelopen maanden richtten basisschoolleerlingen uit Leiden hun eigen bedrijf op, onder enthousiaste leiding van Stichting Mixclubs. In groepjes werkten zij aan hun zelfvertrouwen, sociale vaardigheden, doorzettingsvermogen, oplossingsgericht denkvermogen en communiceren. Oftewel Samen Ondernemend Leren!

De zakenmannen- en vrouwen in de dop gingen in groepjes aan de slag met het opzetten van hun eigen bedrijf: een online speelgoedwinkel, een webshop voor planten, online verkoop van coronapakketten en een online winkel met ‘alledaagse spullen’. De kinderen dachten het helemaal zelf uit. En zoals het ook ‘in de echte wereld’ gaat, leerden zij solliciteren, trokken ze zakelijke kleding aan én belden zij de bank voor een lening. Best een spannend moment!

Een echte ondernemersmedaille

Vorige week presenteerden de kinderen de resultaten aan hun ouders. Uit handen van wethouder Marleen Damen ontvingen zij een echte ondernemersmedaille!

Marleen Damen: “Een bedrijf oprichten en zelf nadenken is een ontzettend mooie manier om te ontdekken wat je leuk vindt en waar je goed in bent. En dat is het hele doel hierachter: om samen met kinderen ondernemend te leren.”