Dochter & Vader voetbalchallenge

Dat voetbal niet langer een jongensport is, liet het Nederlands elftal vrouwen vorig jaar zien. Nederland eindigde als tweede op het WK. Maar nog mooier is het als vaders hun dochters stimuleren te voetballen. Daarom bedachten Stichting ‘me & society’ en Dona Daria de pilot ‘Van Offside naar Inside’ voor meiden in de leeftijd van zes tot en twaalf jaar.

Om nog meer vaders bij dit project te betrekken organiseerde SOL Jongerenmakelaar Sport Josef Balaydin een aantal voetbalchallenges tussen Dochters en Vaders. “Meiden voetballen heel graag. Ze vinden het leuk als hun vader hen daarbij aanmoedigt. Vandaar dat we er een wedstrijd van maakten. Ik benaderde vervolgens voetbalclub Excelsior. Zij stelde voor alle deelnemers toegangskaarten beschikbaar voor de play offs van het vrouwenvoetbal. Daar was iedereen echt superblij mee!”

Van offside naar inside is ondersteund door voetbalverenigingen Rotterdam United, RVV Blijdorp en voetbalacademie Secuur Soccer Academy. In samenwerking met SOL (Samen Ondernemend Leren), Basisschool Juliana van Stolberg, TOS (Thuis Op Straat) en WMO Radar kregen 15 meiden de kans om de trainingen te volgen.