Het Digi-Taalfestival was een groot succes!

Op woensdag 13 september organiseerden we samen met onze partners het Digi-Taal Festival op het Noordplein in Rotterdam Noord. We kijken terug op een succesvol en goed bezocht festival!

Tijdens het festival maakten we mensen bewust van laaggeletterdheid en het gebrek aan digitale vaardigheden: wat zijn de gevolgen hiervan in het dagelijks leven? Door middel van quizzen, escapekoffers en testjes konden bezoekers zelf ervaren hoe het is om laaggeletterd of digibeet te zijn.

Informatiemarkt taal & computer

Daarnaast werd bij diverse marktkramen informatie verstrekt over beschikbare lesmogelijkheden, zoals taallessen en computerlessen. Tijdens het festival waren taalambassadeurs en ervaringsdeskundigen aanwezig, die hun persoonlijke verhalen deelden over het leren lezen en schrijven op latere leeftijd. Daarnaast gingen taalvrijwilligers met bezoekers in gesprek en vertelden hen over de mogelijkheden om zelf taalvrijwilliger te worden.

Kidszone

Naast de informatieve kramen was er een speciale ‘kidszone’. Stichting Mano zorgde voor voorlezers en de Bibliotheek Rotterdam zorgde voor een levensgrote ‘voorlees Gruffalo’. Kinderen en tieners speelden leerzame taalspellen en gingen creatief aan de slag met letters bij de knutselactiviteiten. In het kader van sport, beweging en de PLAYgrounds-methodiek* waren er leuke attracties, zoals ‘back to base’ en bubbelvoetbal.

* PLAYgrounds is een interventie om kinderen dagelijks minimaal 15 minuten matig intensief actief te laten bewegen op het schoolplein tijdens de ochtendpauze.

 

Onze partners

Het Digi-Taal festival vond plaats in het kader van de Week van Lezen & Schrijven. Om dit evenement mogelijk te maken, werkten we samen met onze partners de Bibliotheek Rotterdam, Stichting Lezen & Schrijven, Stichting Mano, DOCK Kralingen Crooswijk en Alsare.

Terugblik op een geslaagd Digi-Taal Festival!