Join us in de Banier!

Dit najaar starten we in Huis van de Wijk de Banier met een Join us groep: een plek waar Rotterdamse jongeren samen activiteiten kunnen ondernemen en organiseren. Activiteiten die ze zelf bepalen, zoals gamen, film kijken, spelletjes doen of externe activiteiten. Join us is een erkende effectieve (jeugd)interventie, waarmee we eenzaamheid onder jongeren in Rotterdam aanpakken.

Tijdens de Join us avonden helpen onze Jeugd- en Jongerenmakelaars Josef Balaydin en Abdel Acharki de jongeren hun sociale redzaamheid te vergroten en een passend netwerk op te bouwen en behouden.

Blijf groeien en word een betere versie van jezelf

Josef: “Wil je dat er nieuwe deuren voor je opengaan? Durf de deuren dan ook zelf te openen. Mijn naam is Josef, 25 jaar en in mijn vrije tijd vind ik het leuk om te voetballen, fitnessen, reizen en ga ik graag uit eten. Samen met de jongeren wil ik op zoek gaan naar hun intrinsieke motivatie en wil ik hun laten inzien welke kwaliteiten ze allemaal al bezitten. Join us biedt een podium, waarbij jongeren zichzelf kunnen zijn en waar ze een positieve ontwikkeling doormaken.

De jongeren kunnen van mij verwachten dat ik plezier breng, betrouwbaar en eerlijk ben en ik zal de jongeren uitdagen om te blijven groeien tot een betere versie van zichzelf. Twijfelt iemand? Dan kijk ik samen met de jongere waar die twijfel vandaan komt en wat we eraan kunnen doen.”

Geef het een kans!

Abdel: “Mijn naam is Abdel, ik woon in Rotterdam-Noord en houd van hardlopen en winkelen. Met de jongeren werk ik graag aan hun zelfstandigheid, veiligheid en vreugde in het leven. Bij Join us help ik hen om sociaal sterker te worden, zodat ze zich minder alleen voelen en vrienden kunnen maken. Ik geef de jongeren tijdens de avonden veiligheid, plezier en wijsheid.

Natuurlijk is het spannend voor jongeren om zich aan te melden. Maar ik wil hun adviseren: sta er voor open en geef het een kans! Bij Join us zet je stappen. Het is hartstikke leerzaam, bovendien heb je een leuke tijd met leeftijdsgenoten!”

Over Stichting Join us

Stichting Join us dringt eenzaamheid onder jongeren tussen de 12 en 30 jaar terug. Dit doen zij door jongeren samen te brengen en te helpen sociaal sterker te worden. Join us streeft – samen met partners zoals SOL – naar een samenleving waarin jongeren erbij horen en zichzelf kunnen zijn in contact met anderen.

Join us heeft fysieke groepen door het hele land, waaronder dus in Rotterdam. Jongeren tussen 12-18 jaar en 18-25 jaar kunnen bij deze groepen terecht. Naast het Join us programma, bieden ze ook een online variant: Join us Online. Jongeren (18-30 jaar) die vanwege hun woonplaats geen toegang hebben tot fysieke Join us groepen, kunnen hier terecht.

In 2019 lanceerde Join us het landelijke meldpunt voor eenzame jongeren. In 2020 voegden ze daar het platform www.eenzamejongeren.com aan toe. Een website met tips, ervaringsverhalen, een zelftest en een forum voor jongeren.Wie joint?

Ken je jongeren die graag zouden willen meedoen aan Join us? Aanmelden kan via de website van Join us. Ook jongeren die liever eerst een avondje proefdraaien, zijn van harte welkom. Zij kunnen een appje sturen naar Josef (06 – 3628 2669) of een e-mail naar rotterdam-18-25-solnetwerk@join-us.nu.

  • om de 2 maandagen
  • van 18.30 tot 21.30 uur
  • in Huis van de Wijk de Banier (Banierstraat 1)
  • voor jongeren 18-25 jaar

De Join us groep in de Banier is voor jongeren uit de gemeente Rotterdam. Woon je in een andere gemeente? Ga dan naar de Join us locatie-zoeker en ontdek of er ook een Join us locatie in jouw gemeente zit.