Masterclass Roué Verveer voor jongeren in Noord

Voor jongeren is de coronatijd extra zwaar. Alles is anders. Tijdens een drietal Masterclasses in Huis van de Wijk de Banier, vroeg stand-up comedian Roué Verveer aan jongeren uit Rotterdam Noord om hun ervaringen op dit gebied met elkaar te delen.

De masterclasses vormen de aftrap om de Banier een plek te maken voor alle jongeren in Noord. Zodat zij zich nu niet alleen voelen, maar ook in de toekomst een eigen spot hebben om leeftijdgenoten te treffen!

Think outside the box!

Tips en Wijsheden

Tijdens de eerste sessie vertelde Roué over zijn eigen ontwikkeling: hoe is hij opgegroeid, hoe is hij geworden wie hij nu is en hoe houdt hij zichzelf staande in coronatijd? De jongeren kregen een aantal wijsheden mee naar huis:

  • Geef jezelf de ruimte om te ontdekken wat je wilt worden
  • Positiviteit is heel belangrijk in de keuzes die je maakt
  • Alles heeft een eind, dus ook mindere periodes
  • Ga niet te snel: weet waar je staat, wie je bent en wat jouw pad is
  • Niet iedereen in het leven vindt jou leuk
  • Vorm je eigen Champions League team.
  • #leefenlach, dé lijfspreuk van Roué zelf!
Woord tegen woord

Sessie twee vond plaats in een soort Lagerhuis format. De jongeren discussieerden met Roué over stellingen die zij als huiswerk na sessie 1 hadden opgeschreven. De stellingen gingen over diverse onderwerpen, waaronder social media, coronamaatregelen en financiën. Moet iedere minderjarige zomaar een account op Instagram kunnen aanmaken? Heeft de avondklok gewerkt? Moet je schoolgeld terugbetaald worden als je geen colleges hebt gehad? Er werd actief gediscussieerd!

Droom, durf en doe!

Wat zijn de korte en lange termijn doelen van de jongeren? Hoe nu verder na corona? Roué daagde de jongeren uit om hierover na te denken en stelling te nemen. Roué: “Je kunt niet leven zonder een doel in je leven. Je moet dromen! En als je dromen hebt, probeer ze dan uit te laten komen. Droom, durf en doe!”. Een visie die mooi aansluit bij de visie van SOL: Durf(t) te doen!