Stefan de Vrij en Nouchka Fontijn* in de Banier!

Steeds meer jongeren lopen vast, en de coronacrisis heeft zwaar gedrukt op een hele jonge generatie. Profvoetballer Stefan de Vrij en olympisch bokser Nouchka Fontijn* gaan op woensdag 20 oktober actief (letterlijk of figuurlijk!) aan de slag met Rotterdamse jongeren in Huis van de Wijk de Banier.

De sessies zijn onderdeel van het landelijke Project Comeback, waar wij als SOL met veel plezier bij zijn aangesloten.

Direct aanmelden

 

Stefan de Vrij | wo. 20 oktober 16.00 uur

Hoe ga je om met de plotselinge druk als je doorbreekt bij jouw droomclub? Het overkwam Stefan de Vrij die bij Feyenoord de harten van de supporters stal. Zijn eerste grote contract, een transfer naar het buitenland en daarbij een nog mooier contract. Maar hoe ga je om met deze druk en al het geld wat komt kijken in de top van het Europese voetbal?

Deze sessie is voor jongeren die wat extra ondersteuning en/of begeleiding nodig hebben op het gebied van mentale gezondheid, weerbaarheid, sociale en communicatieve vaardigheden, conflicthantering, faalangst of social media. Stefan de Vrij is online aanwezig en laat zijn persoonlijke kant zien. Hij vertelt over zijn struggles en hoe hij daar uiteindelijk mee is omgegaan. Situaties die de jongeren op zichzelf kunnen projecteren en waar zij van kunnen leren. In samenwerking met de aanwezige coach wordt op een positieve manier gekeken naar hoe deze topsporter heeft gehandeld en het effect wat dit kan hebben op het leven van de jongeren.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

Nouchka Fontijn* | wo. 20 oktober 19.00 uur

Nouchka Fontijn weet als geen ander hoe het is om dag in dag uit te bikkelen om steeds sterker en beter te worden. Dat leverde haar onder andere een Europese titel op. In 2016 was ze de eerste Nederlandse vrouwelijke bokser op de Spelen. Ze stapte de olympische ring uit met zilver (Rio) en brons (Tokio). Tijdens de ‘Fit met…’-sessie gaan jongeren jij samen met Nouchka actief werken aan hun fysieke en mentale gezondheid.

Tijdens deze sportieve work-out leren jongeren de voordelen van een gezonde levensstijl. Deze manier van het zorgen voor je lichaam geeft zowel fysiek als mentaal grote voordelen, waardoor je sterk in het leven staat en je veel energieker voelt.

Klik hier voor meer informatie en inschrijven.

* UPDATE: de sessie met Nouchka Fontijn is uitgesteld, houd onze kanalen in de gaten voor de nieuwe datum!