Terugblik Fitfestivals

Jaarlijks organiseren we met diverse partners in de wijk Fitfestival ‘De gezonde tour’. Hét gezondheidsfestival voor 55+ers en netwerkpartners uit Rotterdam. Na drie gezellige en drukbezochte fitfestivals is het tijd voor een terugblik!

 

Fitfestival IJsselmonde

We begonnen de reeks Fitfestivals op vrijdag 15 september in Keizerswaard. Maar liefst 30 organisaties hebben zich hier gepresenteerd en wat zijn we daar trots op! Zoals schrijfster Helen Keller ooit zei: “Alone we can do so little; together we can do so much.”

En dat is precies waar het om draait. Het is fantastisch om iedereen in hun eigen vakgebied te zien schitteren en om nauwe banden te hebben, zodat de juiste kennis op het juiste moment ingezet kan worden. Dankzij alle professionals hebben ruim 350 ouderen (55+) kunnen profiteren van het aanbod.

Fitfestival Noord

Daarna was het de beurt aan het Fitfestival in Noord op zaterdag 23 september. Dit vond plaats bij het Bergwegplantsoen, een 55+ woonlocatie van Woonbron. Een van de weinige locaties in het gebied waar veel ouderen omheen wonen en waar het groot genoeg is om een Fitfestival te organiseren.

Rond 10.30 uur kwamen de eerste gasten binnen en vanaf 11.00 uur gingen de voeten van de vloer en werd er uit volle borst meegezongen met Perry Zuidam. Happy Fit/Gym gaf een beweegles, waarbij de bezoekers enthousiast meededen. Om meerdere fitfestivals met muziek te omlijsten, doneerde Stichting Brentano een leuk bedrag aan Stichting Mens Centraal en Kansrijk Ondernemend Welzijn. De gasten bestempelden het Fitfestival als een informatieve en gezellige bijeenkomst.

Fitfestival Feijenoord

Tot slot vond op vrijdag 6 oktober het Fitfestival in Feijenoord plaats. Een gezellig en drukbezocht Fitfestival. Diverse organisaties waren aangesloten en voorzagen de bezoekers van informatie over gezond en vitaal ouder worden. Jasper de fysio heeft de mensen in beweging gebracht en Linda Schellenbach serveerde een heerlijke vegetarische maaltijd, omlijst met een optreden van Perry Zuidam. Vanwege zijn verjaardag werd Perry door de bezoekers binnengehaald met een verjaardagsliedje. Een aantal geluksvogels ging naar huis met een gezonde groente-/fruitmand, die onder de bezoekers werd verloot. Het was een geslaagde dag.