Wat pubers doen, maar jou niet vertellen…

Stemmingswisselingen zijn in de puberteit heel normaal. Maar soms kan je je zorgen maken dat je tiener in een dip is geraakt en er zelf niet meer uitkomt. Hoe herken je dat? En wat kan je eraan doen? Leer hier meer over tijdens het event ‘Wat pubers doen, maar jou niet vertellen…’ op donderdag 8 februari bij Sportcomplex 1574 in Leiden.

De puberteit is een fase van veel verschillende emoties en ‘ups en downs’. Logisch ook, want het lichaam giert van de hormonen, pubers ontwikkelen zich tot een eigen ‘ik’ en ze moeten steeds vaker volwassen keuzes maken. Dat kan zorgen voor stress, onzekerheid of andere gevoelens. Even in een dipje zitten is daarom niet gek, maar wat nou als je puber erin blijft zitten en er zelf niet meer uitkomt? Als hij gewoon niet lekker in zijn vel zit? Hoe ondersteun je als ouder je kind in een periode dat ze zich juist gaan losmaken van jou? En hoe blijf je überhaupt in contact met een puber?

Informatiemarkt

Op donderdag 8 februari zijn wij aanwezig op de informatiemarkt, waar je als ouders en verzorgers terecht kunt met vragen rondom de pubertijd. Je kunt hier vragen stellen of hulp vragen aan deskundigen en in gesprek gaan met andere ouders. De overige deelnemende organisaties zijn: CJG Leiden, Jeugdteam Leidse Regio, Brijder, GGZ Rivierduinen, Weerbaar Opvoeden en de welzijnspartners.

Theatervoorstelling

Om 19.30 uur speelt theatervoorstelling ‘Alles Goed!?’, verzorgd door ‘Lering en Vermaak‘. Tijdens de interactieve voorstelling krijg je op een humoristische manier inzicht en adviezen wat je als ouder kunt doen tijdens de pubertijdsfase. En hoe je daar als ouder een gesprek met je puber over kunt voeren.

Stel je vraag aan een deskundig panel

Na afloop van de voorstelling kun je anoniem vragen stellen aan professionals die veel ervaring hebben met mentale gezondheid. Hoe herken je bijvoorbeeld dat je kind niet goed in zijn/haar vel zit? Wat hoort bij de puberteit en wanneer is het zorgelijk? Vraag het aan het panel.

Praktische informatie

Voor wie?
Deze avond is bedoeld voor ouders en opvoeders van (pre)pubers van 10 tot 18 jaar.

Locatie
Sportcomplex 1574
Telderskade 399
2321 TR Leiden

Programma

Vanaf 19:00: inloop met koffie en thee
19:00 – 19:30: informatiemarkt
19.30 – 20:30: theatervoorstelling
20:30 – 21:00: stel je vraag aan het deskundig panel
21:00 – 21.30: vervolg informatiemarkt

 

Meer informatie en aanmelden

Kijk voor meer informatie en aanmelden op de website van CJG Leiden:

www.cjgleiden.nl