Mooie eerste editie van ‘Films uit de buurt’

Op vrijdag 19 april vond de eerste editie plaats van ‘Films uit de buurt’: een avond vol inspiratie en emotie, waar het publiek diep werd geraakt door een documentaire en films van buurtbewoner Ako.

Het idee van deze filmavond kwam tot stand dankzij een intern werkbezoek van Ivo Brandsen, directeur SOL, aan onze afdeling Gezinsondersteuning. Tijdens het werkbezoek maakte Ivo kennis met filmmaker Ako. Aangezien wij in Huis van de Wijk ’t Klooster een prachtig filmscherm hebben, besloten we dat dit een goede match zou zijn voor een filmavond; het idee van ‘Films uit de Buurt’ was geboren! Het resultaat? Een mooie eerste editie, waarbij de aanwezige bezoekers aangaven echt kracht te halen uit Ako’s films.

Ben of ken jij een filmmaker uit de buurt?

We kijken uit naar een vervolgeditie met films en documentaires van getalenteerde makers uit onze wijken. Heb jij interesse of ken je een getalenteerde maker die een film of documentaire wil vertonen tijdens een van onze avonden? Neem dan gerust contact met ons op. We staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen en frisse ideeën!