Jeugd- en jongerenwerk SOL alert, aanwezig en altijd dichtbij

Als je opgroeit in een grote stad, kun je soms de weg kwijtraken. De wereld zit vol met spannender zaken dan school. Hoe blijf je dan, ondanks alle druk van buiten, met beide benen op de grond staan? Hoe zorg je ervoor dat je je talenten kunt ontdekken, benutten en inzetten? Dat je de opleiding volgt die echt bij je past en daarna ook werk vindt waar je plezier in hebt? Vragen waarvan het fijn is als iemand je daarbij helpt en ondersteunt.

Als Jeugd- en Jongerenmakelaars weten wij hoe ingewikkeld de wereld eruit ziet als je jong bent. Daarom helpen en ondersteunen wij je graag. Alles wat we doen, doen we samen met jou. Met aandacht en in vertrouwen. Vertrouwen in jou en wat je kunt. En aandacht voor waar je tegen aanloopt. Wij geloven niet in opgeven! Want iedere droom is haalbaar, dat geloven wij.

Doorzetten en resultaten behalen is ons credo. Durf(t) te doen, daar geloven onze SOL Jeugd- en Jongerenmakelaars in. Iedere dag streven zij ernaar je een stapje verder te helpen. Vanaf dat wij je leren kennen totdat je officieel volwassen bent. Zo lang blijven wij bij je. Wij gaan met je mee. En dat doen wij altijd samen. Met jou, je ouders, je familie en iedereen die dichtbij je staat.

Wat doen wij:
  • Wij helpen je te ontdekken waar je goed in bent: muziek, tekenen, koken, sporten. Maar ook: welk beroep bij je past. Waar ligt jouw talent en hoe zorgen wij ervoor dat je die ontwikkelt?;
  • Wij helpen je met leren en zelfs programmeren. Vind je bepaalde schoolopdrachten lastig of moeilijk, dan zijn onze huiswerkklassen iets voor jou;
  • Wij gaan samen met je sporten, zodat je in beweging blijft en als je dat echt wil helpen goed te worden in een sport;
  • Wij helpen je als je vastloopt op de middelbare school. Kijken samen wat we kunnen doen om hierin verandering te brengen;
  • Wij helpen je als je na school moeite hebt met een baan te vinden. We kijken naar je sterke en minder sterke kanten en hoe je het beste kunt solliciteren. Samen proberen daarna de juiste werkomgeving bij je te vinden;
  • Wij helpen je als je even de weg kwijt bent en je hebt iemand nodig die je op weg helpt.

“Dat ene duwtje of belletje kan dan een heel verschil maken. “Als je op een dood spoor zit, ben je blij dat iemand je verder helpt”.

Ons jongerenwerk is altijd ‘open’. Dagelijks zijn wij actief in alle wijken. Je kunt altijd bellen, appen en met ons individueel afspreken. In onze agenda op de website zie je wat er doen is: doordeweeks en in alle vakanties. Want of het nu Kerst of Oud & Nieuw is, ook dan zijn wij er voor jou.

Heb je zelf ideeën, of wil je graag iets doen wat we nu nog niet doen? Laat het ons dan weten, dan kijken we hoe we jouw ideeën kunnen realiseren.

Lees verder