Project Comeback: Topsporters inspireren en motiveren jongeren door het hele land

Aanstaande woensdag 6 oktober start Project Comeback. Een project dat topsporters inzet om jongeren (13-24 jaar) sterker terug te laten komen uit de coronacrisis. SOL is met veel plezier aangesloten als lokale partner voor de gemeente Rotterdam en de gemeente Leiden!

Ervaringen van topsporters

Met Project Comeback gaan Nederlandse topsporters het welzijn van jongeren een boost geven. Sporters bewijzen dag in dag uit dat ze sterker kunnen terugkomen na tegenslag en hebben vaak een lange weg afgelegd om te komen daar waar ze nu zijn. Dat is vaak een weg met hoge pieken en diepe dalen. Sporters komen als geen ander momenten tegen dat ze het niet meer zien zitten of dat ze somber zijn. Ze kampen met problemen thuis, druk vanuit huis of vrienden en andere tegenslagen.

Wat sporters verenigt is toch de wil vinden om door te gaan. En die getoonde wil gaat Project Comeback inzetten om somberheid bij jongeren tegen te gaan, zodat jongeren weer durven dromen, deze dromen gaan najagen en weer durven te leven. Durf(t) te doen!

Inmiddels heeft een flink aantal topsporters zich aangesloten bij Project Comeback, waaronder voetballers Virgil van Dijk, Stefan de Vrij en Shanice van de Sanden, atlete Anouk Vetter, judoka Roy Meyer, hockeyers Terrance Pieters en Lidewij Welten en boksers Enrico Lacruz en Nouchka Fontijn. Zij zullen met hun kennis en ervaring jongeren motiveren en inspireren tijdens de verschillende sessies. Hosts van Project Comeback zijn Amber Roner en Mo Hersi.

Online en offline programma

Project Comeback biedt gratis activiteiten aan voor jongeren tussen de 13-24 jaar. Deze activiteiten zijn gericht op het welzijn van jongeren met de thema’s: persoonlijk, werk & opleiding, sociale contacten, lichamelijke en mentale gezondheid. De online sessies worden gestreamd en verspreid via YouTube, Instagram (live) en het Project Comeback platform. De offline sessies vinden veelal verspreid in het land plaats, waaronder dus in Leiden en Rotterdam!

Het volledige online en offline programma van Project Comeback is te vinden op www.projectcomeback.nl. Deze agenda wordt regelmatig aangevuld met nieuwe sessies. Jongeren kunnen zich hier ook aanmelden om mee te doen aan de sessies. Zodra de agenda voor Leiden en Rotterdam bekend is, zullen wij dit communiceren via onze website en de social mediakanalen van SOL.

 

Initiatiefnemers

Project Comeback is een initiatief van Helden en dankzij bijdragen van de gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven, Groningen, Leiden, Arnhem en Breda tot stand gebracht. Jongerenorganisatie Streetpro en ‘A Bigger Circle’, bureau voor de altijd verbonden generatie zijn vaste partners van Helden in de realisatie van dit project. SOL is bij dit project aangesloten als lokaal initiatief vanuit de Gemeente Rotterdam en de Gemeente Leiden.

Waarom Project Comeback?

De coronacrisis zorgde voor veel uitdagingen bij jongeren. Dit motiveerde Barbara Barend en haar bedrijf Helden om een speciaal programma te ontwikkelen met topsporters in samenwerking met gemeentes en jongerenorganisaties.

“Ik ben enorm blij dat wij de ervaring en motivatie van zoveel topsporters mogen inzetten om de jongeren te bereiken en hopelijk te helpen,” vertelt Barbara Barend, initiatiefnemer namens Helden. “Wij hebben de ambitie om jongeren dusdanig te steunen dat ze er langdurig profijt van hebben. En jongeren hebben juist nu onze steun nodig. Met professionals en topsporters hebben we een aantrekkelijk programma samengesteld.

Momenteel hebben we al mooie sporters en gemeenten aan ons kunnen binden, maar wij zijn ook al bezig met de lange termijn en praten met meer gemeenten, fondsen, centrale overheden en het bedrijfsleven. Want met Project Comeback willen we dat er in Nederland in 2035 een generatie staat die tegenslag heeft overwonnen en waar met trots naar gekeken wordt. Een generatie die sterker is geworden dan dat ze voor corona was.”