Wijk Tour Rotterdam Noord: ontmoeten en ont-moeten

Met de zomervakantie voor de deur kwamen zo’n 40 netwerkpartners op donderdag 8 juli voor het eerst sinds lange tijd weer live bij elkaar. Op de agenda stond de Wijk Tour Rotterdam Noord. Een dag in het teken van ontmoeten en ont-moeten.

Met als beginpunt de prachtige en rustgevende Vredestuin Noord aan de Gordelweg. Zodra je de tuin binnenstapt, voel je het: dit is dé perfecte plek om te ontmoeten en te ont-moeten.

Ontmoeten & ont-moeten

Ontmoeten, omdat we eindelijk na lange tijd weer fysiek bij elkaar kunnen zijn. Nog niet helemaal als vanouds, maar het kan weer! Ont-moeten, omdat we dit na een periode van lockdowns opnieuw moeten leren. Onze hersenen moeten weer wennen aan alle drukte en er wordt gewaarschuwd voor overprikkeling van het brein. Met andere woorden: we moeten nu extra goed voor onze hersenen zorgen.

Allereerst door te bewegen. Niet alleen goed tegen de coronakilo’s, maar ook je hersenen hebben hier profijt van. Een goede reden om de Wijk Tour Noord al wandelend af te leggen. Daarnaast werden de deelnemers aan de wijktour getrakteerd op een ‘hersenles’. Een interactieve presentatie van orthopedagoog en systeemtherapeut Jacqueline Tournier. Op inspirerende wijze vertelde Jacqueline hoe ons brein in elkaar zit en hoe we kunnen leren om stress en spanning te verlagen en geluksvaardigheden te verhogen. Én hoe we een ander hierbij kunnen helpen, zonder dat er iets knapt.

Een inspirerende kick-off en goede basis voor een ontspannen wandeling door de wijk!

Tour du Nord

Ingedeeld in groepjes en voorzien van een ‘tasje-to-go’ voor de innerlijke mens, trok het gezelschap vervolgens Noord in. Een wandeling langs een aantal van de vele pareltjes van Noord, zoals De Wasserij (broedplaats voor innovatieve mode), TOM Coffee + Paper Goods (Rotterdam’s kleinste koffiebar/shop) en de galerie van Stacii Samidin (visueel antropoloog, fotograaf, filmmaker, docent en nog veel meer).

Een wijktour om elkaar te ontmoeten en al wandelend beter te leren kennen. Om geïnspireerd te raken door de mensen om je heen én door al het moois in de wijk!

Inspirerende middag

We kijken met plezier terug op deze mooie én zonnige middag, met veel animo vanuit de wijknetwerkpartners. We hebben ontmoet en ont-moet en hopen dat vanaf nu in levenden lijve te kunnen blijven doen!

Hieronder een aantal reacties van deelnemers:

“Bij deze wil ik jullie complimenteren en bedanken voor het organiseren van deze ontzettend inspirerende wijktour. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en een hoop mooie mensen ontmoet en daarbij hopelijk ook wat leuke samenwerkingen in gang gezet.”

“Was goed georganiseerd en erg leuk om de wijk weer eens op een andere manier te bekijken.”

“Wat hebben jullie dit geweldig gedaan… Ik had wel veel langer willen kijken en rondlopen, willen ontmoeten en ont-moeten.”

 

SOL organiseert de wijktour voor netwerkpartners van het Oude Noorden, Blijdorp, Bergpolder, Liskwartier, Agniesebuurt en Provenierswijk.