Samen vieren!

De leefstijlgroepen bij SOL zijn dit jaar druk bezocht. Op 25 juni sloten we het jaar feestelijk af in Noord; met 150 aanwezige deelnemers keken we in Huis van de Wijk Mozaiëk terug op een jaar waarin de deelnemers zich hebben kunnen ontwikkelen. Vol trots vertelden ze over hun ervaringen.

Het laagdrempelig beweegaanbod en voorlichting zijn voor onze deelnemers de ingrediënten om te werken aan hun mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast is het een mooie gelegenheid om anderen te ontmoeten en je sociaal netwerk uit te breiden.

Angeline Draese, Gezondheidsmakelaar bij SOL, vertelt: “Een van de deelnemers kwam bij ons terecht met mentale en fysieke problemen. Door haar angststoornis durfde ze niet binnen het Huis van de Wijk af te spreken. We spraken buiten af, samen een stukje wandelen om zo haar vertrouwen te winnen. Ze schrijft gedichten wanneer ze het moeilijk heeft. Tijdens het wandelen las ze haar gedichten voor, die gaan over eenzaamheid, hoop en nieuwe kracht. Na een aantal weken ging ze meedoen in een leefstijlgroep.”

“Een 75-jarige man wilde werken aan een gezonde leefstijl; meer bewegen, gezonder eten en stoppen met roken. Nu doet hij drie keer per week mee met het sporten en is hij bewust met zijn voeding bezig. Verder rookt hij al sinds zijn vijftiende, vaak geprobeerd te stoppen, maar zonder resultaat. Hij gaat meedoen met het stoppen met roken programma via Coöperatie VGZ. Dit keer moet het hem lukken!”