Spetterende opening Jongerenhubs

In zowel Rotterdam Noord als Zuid openden wethouder Faouzi Achbar en SOL directeur Ivo Brandsen 24 november de jongerenhubs. “Mooi om te zien dat jongeren hier hun talenten kunnen ontwikkelen en hen zo in hun kracht zetten”, aldus wethouder Achbar.

In de jongerenhub in de Propeller, waar jongeren hun hub omvormen tot een echt thuis, hielp de wethouder een handje mee met schilderen. De komende weken werken de jongeren hier hard verder om de hub begin 2024 écht in gebruik te kunnen nemen.

Na het bezoek aan de Propeller voerde een bus de gasten naar de jongerenhub in Bloemhof, ‘Studio Oleander‘. Op weg van de ene locatie naar de andere voerde de wethouder gesprekken met jongeren in de bus. “Je ziet dat de hub in Bloemhof een regionale functie heeft en jongeren aantrekt van veel verder dan hun eigen wijk. Er zijn al veel hubs en er komen nog meer.” De tour langs de jongerenhubs werd afgesloten bij de De Focus in Beverwaard, waar de gasten feestelijk werden onthaald door een brassband!

De hubs zijn er voor jongeren in de leeftijd van 14 t/m 27 jaar. Een dynamische omgeving die jongeren mede creëren en waar ze zich kunnen ontwikkelen en kansen krijgen hun talenten en vaardigheden te versterken.