Schoolmaatschappelijk Werk (SMW)

Een fijne tijd op school, dat wensen wij elk kind toe. Om goed te kunnen leren op school is het dan ook belangrijk dat kinderen lekker in hun vel zitten. Soms is er iets waar een kind last van heeft. Dat kan op school zelf zijn, maar ook thuis of in de buurt.

Wij helpen bij opvoedingsproblemen: van lastige thuissituaties en pesten, tot rouwverwerking. Onze schoolmaatschappelijk werkers, werkzaam op de scholen zelf, verbinden kind, ouder en school.

Krachten versterken

Wij ondersteunen scholen, ouders en kinderen in hun ontwikkeling. Door ieders krachten te versterken en talenten te benutten. Dit doen wij al meer dan twintig jaar in Rotterdam Delfshaven op zowel basis- als voorscholen.

Wat kunnen wij voor u doen?

Ouders
Wij ondersteunen u wanneer u zorgen heeft over uw kind. Wij zijn er voor u en uw kind. Heeft u opvoedvragen of andere vragen? Bel of mail ons dan!

 • Ieder kind is anders. Daarom zoeken wij samen met u altijd naar een oplossing op maat.
 • Met de informatie uit de gesprekken, gaan wij vertrouwelijk om. Dit betekent dat onze School Maatschappelijk Werkers met u bespreken wat de volgende stappen zijn en welke informatie met anderen gedeeld wordt.
 • Wij proberen zo min mogelijk door te verwijzen.
 • Wij houden intensief contact met u en uw kind, zolang het nodig is.

School

 • Vanuit onze kennis bieden wij school en ouders op uiteenlopende gebieden ondersteuning. Wij zijn de schakel tussen school, wijkteam en jeugdhulpverlening.
 • Wij hebben korte lijntjes met onze collega’s van het wijkteam, welzijn en zorg, zodat kinderen niet tussen wal en schip vallen.
 • Wij kennen de schoolverbanden en weten hoe een school dagelijks reilt en zeilt.
 • Wij hebben twintig jaar ervaring met stadse schoolproblematieken en werken voor en werken samen met uiteenlopende doelgroepen en partners, zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin.
 • Onze Schoolmaatschappelijk Werkers hebben geen 9-tot-5-mentaliteit: ze zijn flexibel, proactief, alert en betrokken.
 • Wij geven trainingen aan ouders om hen te helpen en te ondersteunen bij de opvoeding. Daarnaast verzorgen wij coaching in de klas en bij oudergesprekken.
 • Wij zijn er voor de docent en de intern begeleiders.

 

Contact

Voor informatie over het School Maatschappelijk Werk of Samen Leren trajecten kunt u contact opnemen met Lydia Erlings via het algemene nummer van SOL 010 – 244 82 40.

Hoe kan ik het SMW bereiken?

Alleen als de situatie daarom vraagt. De Schoolmaatschappelijk Werker zal eerst een aantal gesprekken met u en uw kind voeren. Als zij u echt niet verder kan helpen, dan volgt mogelijk een doorverwijzing.

Met alle vragen die gaan over de sociaal emotionele ontwikkeling van uw kind. Maar ook met eenvoudige opvoedvragen. Afhankelijk van de vraag kan het Schoolmaatschappelijk Werk (SMW) u begeleiding bieden. Bijvoorbeeld bij het vergroten van zelfvertrouwen en weerbaarheid, versterken van de sociale vaardigheden, omgaan met faalangst en conflicten, problemen rond echtscheiding en rouwverwerking.

Met alle vragen die gaan over opvoeding en de ondersteuning daarbij. Maar ook vragen over hoe wij uw kind(eren) helpen bij het leren en bij het ontwikkelen van hun talent(en).

Dat is afhankelijk van uw vraag.

Zeker doen wij dat. SOL ontwikkelt trainingen voor kinderen op de basisschool. Die trainingen verzorgen wij voor kinderen en ouders.

Zij vormen de verbinding tussen ouder, kind en leerkracht. U kunt hen bellen of mailen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden