Wilt u uw kind stimuleren bij zijn of haar ontwikkeling en voorbereiden op een goede start op de basisschool? Voor ouders van kinderen in de leeftijd van 1 tot 2 jaar bieden wij Instapje. Een traject waarbij een coach gezinsondersteuning van SOL u 26 weken lang leert hoe u uw kind op een speelse manier kunt helpen.

Wat is Instapje?

Jonge kinderen leren door te doen en te spelen. Als ouder kunt u uw kind hierbij helpen door samen te spelen. Onder begeleiding van een Instapje coach van SOL leert u hoe u de onderwijskansen van uw kind (1-2 jaar) kunt vergroten. Onze coach gezinsondersteuning bezoekt u thuis. Tijdens deze huisbezoeken krijgt u concrete vuistregels voor interactie en spelactiviteiten, waarmee u de ontwikkeling van uw kind kunt stimuleren.

Hoe werkt instapje?

Gedurende 26 weken komt een Instapje coach 1 keer per week bij u thuis langs en neemt boekjes en speelgoed mee om samen te spelen. Ook kijkt u samen met de coach naar de ontwikkeling van uw kind. De begeleiding van de Instapje coach is in het Nederlands, maar de activiteiten kunt u in uw sterkste taal uitvoeren.

Aanmelden en vragen

Voor aanmelden of vragen over Instapje kunt u terecht bij onderstaande coaches gezinsondersteuning van SOL:

  • Jolanda van Langevelde
    Telefoonnummer: 06 – 14 88 09 25
    Opstapje@solnetwerk.nl
  • Sarah Kennepohl
    Telefoonnummer: 06 – 14 88 90 23

 

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden