SOL startte in 2014 als eerste welzijnsorganisatie in Nederland met ‘Het Geheugenpaleis’. Een laagdrempelig centrum voor ouderen die last hebben van vergeetachtigheid of beginnende dementie. Inmiddels hebben we Geheugenpaleizen op diverse plekken in Rotterdam en in Ridderkerk en Schiedam.

Bij Het Geheugenpaleis kunnen ouderen in hun eigen wijk en vertrouwde omgeving samen met andere ouderen activiteiten ondernemen. Onder deskundige begeleiding van vakdocenten stimuleren Het Geheugenpaleis ouderen om hun brein actief te houden en om, ondanks hun beginnende dementie, vooral samen met anderen mee te blijven doen in de samenleving.

Wat kunnen wij voor u doen?

Ouderen

  • Onderzoek heeft aangetoond dat activiteiten als bewegen, muziek en zingen het brein langer gezond houden. Wij helpen u daarbij.
  • Een ontspannen en gezellige dag tezamen met anderen en een heerlijke lunch.
  • Een ontmoetingsplek dichtbij huis, midden in de wijk, waar u samen met anderen plezier hebt.

Opdrachtgevers

  • Ontmoetingscentrum Het Geheugenpaleis heeft als doel om ouderen met beginnende dementie zo lang mogelijk thuis te laten wonen. Het is een mooi voorbeeld van de collectieve welzijnsaanpak waar SOL voor staat.
  • Ouderen kunnen bij de ontmoetingssoos samen met anderen activiteiten ondernemen en zo elkaar scherp houden. Voor mantelzorgers zijn er gespreksgroepen, informatieve bijeenkomsten en een spreekuur.
  • De groepsbegeleider van het ontmoetingscentrum heeft een signalerende rol. Zij houdt nauw contact met de familie van de oudere en geeft bijvoorbeeld aan wanneer de inzet van een buddy of een sterkere inzet van het sociale netwerk gewenst is. Doel is steeds de oudere te helpen zo lang mogelijk thuis te blijven wonen.
  • Het onderdeel bewegen en muziek staat onder begeleiding van een professionele kracht.

Veelgestelde vragen

Iedere week krijgt u een lekkere en meestal warme lunch. We vragen u hiervoor een bijdrage van €3,00. Koffie en thee krijgt u gratis.

Wij willen de ouderen zo intensief mogelijk begeleiden, dat betekent dat er niet meer dan 12 ouderen per groep zijn.

Het onderdeel bewegen en muziek wordt verzorgd door een professionele kracht met expertise op het gebied van beginnende dementie.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over onze diensten, dan staan wij u graag te woord. U kunt ons bellen of mailen.

bel mij terug
stuur een bericht

Vrijwilliger worden bij SOL?

Ben je dol op koken, vind je het leuk om kinderen de geheimen van het schaken bij te brengen, weet je alles van de computer of sta je mensen graag te woord? Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die ons helpen onze activiteiten uit te voeren. Want zonder vrijwilligers lukt dat ons niet! Wat bieden wij in ruil aan?

lees meer aanmelden