Van multiproblem naar een gezond, stabiel en gelukkig leven

Via de praktijkondersteuner van de huisarts kwamen we bij een zestigjarige weduwe. Ze zou schulden hebben en niet goed voor zichzelf zorgen. Ook haar gezondheid liet te wensen over, ze raakte in de war van haar financiën en had daarom veel stress. Daarnaast was ze nauwelijks mobiel. Mevrouw was ook wantrouwend.

Financieel misbruik
Nadat we alle inkomsten en uitgaven op een rij hadden gezet, bleek dat mevrouw maandelijks behoorlijk wat geld over zou kunnen hebben. Wat was dan de reden van haar schulden? Haar zus, die de administratie had overgenomen van een vriendin bleek geld achter de hand te houden voor de moeite.

Lekker op pad
Uiteindelijk bracht ik haar in contact met een bewindvoerder, die nu haar financiën beheert. Nu alles weer in orde is, gaat het met mevrouw ook veel beter. Ze functioneert zelfstandig, neemt haar eigen beslissingen, bezoekt samen met haar vriendin activiteiten, of alleen op haar scootmobiel. Dat ze zelf eigenhandig iets zou kunnen veranderen in haar situatie, was iets dat ze eerder niet voor mogelijk had gehouden.