Instapje

Is uw kind tussen de 1 en 2 jaar oud en wilt u het stimuleren bij zijn of haar ontwikkeling en voorbereiden op een goede start op de basisschool? Dan is Instapje iets voor u! Een coach gezinsondersteuning van SOL leert u in 26 weken hoe u uw kind op een speelse manier kunt helpen.

Wat is Instapje?

Jonge kinderen leren door te doen en te spelen. Als ouder kunt u uw kind hierbij helpen door samen te spelen. Onder begeleiding van een Instapje coach van SOL leert u hoe u de onderwijskansen van uw kind (1-2 jaar) kunt vergroten.

Uw Instapje coach komt gedurende 26 weken 1 keer per week bij u thuis langs en neemt boekjes en speelgoed mee om samen te spelen. Tijdens deze huisbezoeken krijgt u concrete vuistregels voor interactie en spelactiviteiten, waarmee u de ontwikkeling van uw kind kunt stimuleren. Tijdens het traject houden we onderstaande vuistregels aan. Daarnaast geven we u informatie over de ontwikkeling van uw kind en hoe u deze ontwikkeling kunt stimuleren.

Vuistregels voor ouders

  • kijk en luister naar je kind;
  • volg je kind;
  • praat met je kind;
  • moedig je kind aan;
  • bied je kind structuur.

 

Aanmelden en Vragen

Heeft u nog vragen of wilt u uzelf aanmelden? Neem contact met op met de coaches Gezinsondersteuning van SOL, dan helpen wij u graag verder.

Contactpersonen

Unknown

Jolanda van Langevelde

Teamcoach Gezinsondersteuning

06 - 14 88 09 25 jvanlangevelde@solnetwerk.nl