Ondersteuning op Maat

In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam bieden bij thuiswonende ouderen ‘Ondersteuning op Maat’ in hun eigen wijk en vertrouwde omgeving. Samen met u en uw omgeving kijken we wat past bij uw leefwereld, uw talenten en kwaliteiten en bij wat u graag zou willen doen.

Wat is Ondersteuning op Maat?

Met Ondersteuning op Maat leggen we het accent op wie u bent als mens en wat u leuk vindt, zodat u zo krachtig en energiek mogelijk oud wordt. Want ongeacht je leeftijd, oud ben je pas als je je zo voelt!

Ondersteuning op Maat van SOL bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, krijgt u een-op-een begeleiding thuis, kunt u samen met andere ouderen meedoen aan het Geheugenpaleis of Krachthuis, wandelen met een wandelmaatje, weer naar de volkstuin of naar de voetbalvereniging. Bijna alles kan en niets moet!

Onze activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats (op plekken) in de wijk. Heeft u meer of zwaardere zorg nodig? Dan ondersteunen wij u bij het regelen hiervan.

SOL Geheugenpaleis Schiedam

Geheugenpaleis

Wekelijks organiseren wij een Geheugenpaleis in de Kansenfabriek in Schiedam. Hier kunt u onder deskundige begeleiding van vakdocenten activiteiten ondernemen, waardoor uw brein langer gezond blijft.

 • Geheugenpaleis Schiedam
  De Kansenfabriek, Meesterstraat 40a
  Op donderdag van 10.00 tot 15.00 uur

Krachthuis

Daarnaast organiseren wij wekelijks een Krachthuis in Buurtpunt Groot Ambacht in Vlaardingen en vanaf 1 mei 2024 ook bij het Leger des Heils in Maassluis. Hier kunt u wekelijks doen wat u leuk vindt: bewegen, dansen, muziek maken, breien, koken, noem maar op.

 • Krachthuis Vlaardingen
  Buurtpunt Groot Ambacht, Rotterdamseweg 176
  Op dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur
 • Krachthuis Maassluis (vanaf 1 mei 2024)
  Gebouw Leger des Heils, Noordvliet Noordzijde 63
  Op woensdag van 10.00 tot 15.00 uur

Ook voor mantelzorgers

Onze vitaliteitscoaches staan niet alleen klaar voor ouderen, maar ook voor hun mantelzorgers. Bijvoorbeeld bij (praktische) vragen over ondersteuning, gezondheid of vergeetachtigheid. Onze coaches hebben de kennis in huis als het gaat om zo vitaal en fit mogelijk ouder worden. Indien gewenst houden wij u als mantelzorger of naaste familie op de hoogte van hoe het gaat met uw naaste.

Contactgegevens

Saskia Batenburg

Programmacoördinator / Vitaliteitscoach

06 - 34 32 43 73 sbatenburg@solnetwerk.nl

Ellen van der Giessen

Vitaliteitscoach

06 - 42 08 11 96 evandergiessen@solnetwerk.nl

Unknown

Hanny Snoeij

Vitaliteitscoach

06 - 31 77 37 49 hsnoeij@solnetwerk.nl

Hans Melief

Vitaliteitscoach

06 - 14 88 09 21 hmelief@solnetwerk.nl

Marjolein Treur

Vitaliteitscoach

06 - 14 81 11 12 mtreur@solnetwerk.nl

Natasja Lafeber

Vitaliteitscoach / Geheugenpaleis Schiedam

06 - 34 38 21 91 nlafeber@solnetwerk.nl

Aanmelden

logo RogplusOm gebruik te kunnen maken van Ondersteuning Op Maat, waaronder het Geheugenpaleis en het Krachthuis, heeft u een indicatie nodig voor ‘Meedoen in de Stad’ vanuit de wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Om te weten of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u een adviesgesprek aanvragen bij Rogplus. Een consulent van Rogplus bespreekt de hulpvraag samen met u en kijkt of u voor ‘Meedoen in de Stad’ in aanmerking komt.

Rogplus is bereikbaar via:
T 010 – 870 11 11 (maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 14.00 uur)
E info@rogplus.nl (antwoord binnen 5 werkdagen).

Werken bij SOL als Vitaliteitscoach