Ondersteuning op Maat

In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam bieden bij thuiswonende ouderen ‘Ondersteuning op Maat’ in hun eigen wijk en vertrouwde omgeving. Samen met u en uw omgeving kijken we wat past bij uw leefwereld, uw talenten en kwaliteiten en bij wat u graag zou willen doen.

Wat is Ondersteuning op Maat?

Met Ondersteuning op Maat leggen we het accent op wie u bent als mens en wat u leuk vindt, zodat u zo krachtig en energiek mogelijk oud wordt. Want ongeacht je leeftijd, oud ben je pas als je je zo voelt!

Ondersteuning op Maat van SOL bestaat uit verschillende onderdelen. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie, krijgt u een-op-een begeleiding thuis, kunt u samen met andere ouderen meedoen aan het Geheugenpaleis of Krachthuis, wandelen met een wandelmaatje, weer naar de volkstuin of naar de voetbalvereniging. Bijna alles kan en niets moet!

Onze activiteiten vinden zoveel mogelijk plaats (op plekken) in de wijk. Heeft u meer of zwaardere zorg nodig? Dan ondersteunen wij u bij het regelen hiervan.

SOL Geheugenpaleis Schiedam

Geheugenpaleis en Krachthuis

Wekelijks organiseren wij een Geheugenpaleis in de Kansenfabriek in Schiedam. Hier kunt u op donderdag van 10.30 tot 15.00 uur onder deskundige begeleiding van vakdocenten activiteiten ondernemen, waardoor uw brein langer gezond blijft.

Daarnaast organiseren wij wekelijks een Krachthuis bij Buurtpunt Groot Ambacht in Vlaardingen. Op dinsdag van 10.00 tot 15.00 uur kunt u hier doen wat u leuk vindt: bewegen, dansen, muziek maken, breien, koken, noem maar op.

Ook voor mantelzorgers

Onze vitaliteitscoaches staan niet alleen klaar voor ouderen, maar ook voor hun mantelzorgers. Bijvoorbeeld bij (praktische) vragen over ondersteuning, gezondheid of vergeetachtigheid. Onze coaches hebben de kennis in huis als het gaat om zo vitaal en fit mogelijk ouder worden. Indien gewenst houden wij u als mantelzorger of naaste familie op de hoogte van hoe het gaat met uw naaste.

Contactgegevens

Unknown

Saskia Batenburg

Programmacoördinator / Vitaliteitscoach

06 - 34 32 43 73 sbatenburg@solnetwerk.nl

Unknown

Natasja Lafeber

Vitaliteitscoach Geheugenpaleis/Krachthuis

06 - 34 38 21 91 nlafeber@solnetwerk.nl

Unknown

Richard Kasius

Vitaliteitscoach MVS

06 - 36 39 52 63 rkasius@solnetwerk.nl

Unknown

Marjolein Treur

Vitaliteitscoach MVS

06 - 14 81 11 12 mtreur@solnetwerk.nl

Aanmelden

logo RogplusOm gebruik te kunnen maken van Ondersteuning Op Maat, waaronder het Geheugenpaleis en het Krachthuis, heeft u een indicatie nodig voor ‘Meedoen in de Stad’ vanuit de wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning). Om te weten of u hiervoor in aanmerking komt, kunt u een adviesgesprek aanvragen bij Rogplus. Een consulent van Rogplus bespreekt de hulpvraag samen met u en kijkt of u voor ‘Meedoen in de Stad’ in aanmerking komt.

Rogplus is bereikbaar via:
T 010 – 870 11 11 (maandag t/m vrijdag tussen 8.30 en 14.00 uur)
E info@rogplus.nl (antwoord binnen 5 werkdagen).

Werken bij SOL als Vitaliteitscoach