75+ Huisbezoeken

Veel ouderen vragen niet om hulp. Ook niet als ze eenzaam zijn. Woont u in Rotterdam en bent u 75 jaar of ouder, dan komen wij – als u dat wil – bij u op huisbezoek. We horen namelijk graag hoe het met u gaat. Met de 75+ huisbezoeken willen we in gesprek raken met ouderen in de wijk om eenzaamheid te voorkomen.

Mensen praten hier niet zo makkelijk over. Er rust nog veel taboe en schaamte op. De meeste mensen die zich eenzaam voelen, vragen dan ook niet snel om hulp. Een huisbezoek helpt deze eenzaamheid te signaleren. De insteek van de 75+ huisbezoeken is om te horen hoe het met u gaat.

Hoe kom ik in aanmerking voor een 75+ Huisbezoek?

Bent u net of bijna 75 jaar geworden? Of bent u 75 jaar en ouder en heeft u een ingrijpende gebeurtenis achter de rug (denk aan een verhuizing of het overlijden van uw partner)? Dan ontvangt u automatisch van ons een uitnodiging voor een 75+ Huisbezoek. Als u dat wilt, komen we bij u langs. Als u dat prettig vindt, kunt u vragen of een familielid of buurtgenoot bij dit gesprek aanwezig kan zijn.

Heeft u geen uitnodiging ontvangen, maar wilt u wel graag een 75+ Huisbezoek? Neemt u dan contact met ons op: telefonisch via 010 – 244 82 40, per e-mail op info@solnetwerk.nl of stapt gerust even binnen bij een van onze Huizen van de Wijk in Feijenoord, IJsselmonde of Noord.