Onvergetelijke ervaringen tijdens ZomerTalent010

Twee weken lang uitproberen waar je goed in bent. Met ZomerTalent010 maakten we dit mogelijk voor honderden kinderen in Rotterdam, op zeventien locaties verspreid door de stad.

Het startschot voor ZomerTalent010 werd gegeven door wethouder Grauss op maandag 26 juli in Huis van de Wijk Mozaïek. De jonge talenten gingen vervolgens twee weken lang aan de slag met het opzetten van een eigen reclamebureau en namen deel aan een grote diversiteit aan workshops. Zowel leren als spelen stonden hierbij centraal. Leren interviewen en presenteren, sporten, dansen, robots maken, met een VR-bril de wereld rond, graffiti, schilderen, noem maar op. Er was voor ieder wat wils!

Blijven prikkelen

Femke Hartendorp, projectleider ZomerTalent010: “Zes weken geen school hebben, is voor kinderen lang. Wat wij gedurende deze twee weken hebben gedaan, is hen blijven prikkelen met kennis, bijvoorbeeld op het gebied van taal. Maar ook nieuwe dingen leren, zoals Aikido of drummen. Zo ontdekken ze waar hun talenten liggen. Het is spelen en leren. Maar wat we het meest hopen is dat zij trots zijn op zichzelf, zodat ze daar zelfvertrouwen uit kunnen halen als ze weer naar school gaan.”

Ouders hebben het zomervakantieprogramma ervaren als onwijs leuk met onvergetelijke ervaringen en iedere dag persoonlijke aandacht voor de talenten van de deelnemers. “Mijn zoon kwam dagelijks blij thuis. Hij vond het superleuk”, aldus een ouder van een van de deelnemers in Delfshaven.

Feestelijke afsluiting

Op vrijdag 6 augustus sloten we ZomerTalent010 feestelijk af in Huis van de Wijk Mozaïek. Met mooie woorden, smakelijke ZomerTalent010 cake en (letterlijke!) toeters en bellen. Samen met de jonge ZomerTalenten vatte Ruud Rakers van de Gemeente Rotterdam op enthousiaste wijze samen wat de jongeren de afgelopen weken zoal geleerd en gedaan hebben. Ze interviewden Rotterdammers op straat, maakten reclame voor Rotterdam en de wijk en ontdekten talenten: van zichzelf en van elkaar, door te spelen en te durven doen. Eén van de jonge toppers was zo dapper om voor een volle zaal te speechen en de organisatie van ZomerTalent010 te bedanken!

We kijken met veel plezier terug op twee mooie en leerzame weken, met enthousiaste en leergierige deelnemers en de vele samenwerkende partners uit de Rotterdamse wijken. Partners met wie we ook na ZomerTalent010 met veel plezier activiteiten blijven organiseren voor onze Rotterdamse jongeren!