Unieke locatie Jongerenhub Snelleman

Onlangs openden wij onze vierde Jongerenhub. En wel op een hele bijzondere locatie: de (voorheen) sportkantine van sporthal Snelleman.

Wat het zo speciaal maakt, zegt programmacoördinator Frederique de Rooij, is dat de locatie op een natuurlijke manier is verbonden aan de grote sporthal. ‘Iedereen komt daarbinnen. En dat is weer net anders dan in een Huis van de Wijk. Want iedereen, van scholen, ouders tot de jongeren, komt gewoon om lekker te sporten en stuit dan vanzelf op de Jongerenhub. Want dat is het eerste dat je ziet bij binnenkomst. ‘Je kunt ons niet niet zien’.

Jongerenloket

Frederique verwacht dat de samenwerking met netwerkpartners verbonden aan de Snelleman ook daarom sneller zal gaan. ‘Als je zo dicht op elkaar zit, dan wip je eerder bij elkaar binnen.’ Zo wil ze daar graag een jongerenloket openen waar jongeren uit de wijk voor al hun vragen terecht kunnen maar ook muziekworkshops organiseren.

‘De jongeren zelf hebben veel ideeën’, zegt ze. ‘We kijken wat daarvan mogelijk is en waarbij ze onze hulp nodig hebben. Maar het is hun plek, waar ze lang naar hebben uitgekeken.’

Netwerkbijeenkomst

Na eerst alle ideeën van onze jongeren te hebben gehoord, was het op 17 april de beurt aan ons netwerk in Noord. Wat zouden zij kunnen programmeren en hoe sluit dit aanbod aan bij Jongerenhub Snelleman? Een inspirerende en energieke bijeenkomst!