Workshop Weerbaar Opvoeden en het werven van sleutelfiguren

Tijdens de online Bijeenkomst Platform Eer en Vrijheid 2021 op 4 november geven Naima Reggani (ontwikkelmakelaar bij BuZz Leiden) en Christien Hoek (community builder bij SOL) een workshop voor professionals die werken met ouders, met jongeren of zich op een andere manier inzetten om zelfbeschikking te bevorderen. Tijdens de workshop gaan zij onder andere in gesprek met een sleutelfiguur.

Aan de hand van een interview met een sleutelfiguur laten Naima en Christien zien hoe je met de juiste sleutelfiguur de ouderbetrokkenheid bij ouders met verschillende culturele en religieuze achtergronden kunt vergroten. Wat is een sleutelfiguur, wat voor rol heeft een sleutelfiguur en hoe werf je de juiste sleutelfiguren voor de betreffende doelgroep? Waar moet je als professional rekening mee houden qua inzet en budget? Verbinding is het uiteindelijke doel.

Training Weerbaar Opvoeden

Dit najaar gingen we in Leiden van start met de training ‘Weerbaar Opvoeden’ voor ouders met verschillende culturele en religieuze achtergronden. Een training waarin we ouders leren hoe zij hun kinderen op zo’n manier kunnen ondersteunen, dat zij zich thuis voelen in Nederland en dat zij zich verbonden voelen met het land waarin ze wonen.

Gerry van Bakel, verslaggeefster van Sleutelstad, ging hierover in gesprek met Naima, Christien en trainsters Monna en Sabah.

Christien (links) en Naima met de poster Weerbaar Opvoeden

 

Meer informatie

Wil je meer weten over de cursus Weerbaar Opvoeden voor ouders met verschillende culturele en religieuze achtergronden? Neem contact op met Christien Hoek, community builder SOL Leiden.

 

Aanmelden online bijeenkomst

Wil je meer weten over de online bijeenkomst op donderdag 4 november of wil je je aanmelden?
Kijk op de website van Kennisplatform Integratie & Samenleving (KIS).