De DigiKoffer

De DigiKoffer: een koffer vol (e-health)producten, waarmee we ouderen enthousiaster maken over het gebruik van e-healthoplossingen en andere hulpmiddelen. Zo zorgen we ervoor dat ouderen langer veilig en met plezier kunnen blijven thuiswonen.

Voor, door en met ouderen

De DigiKoffer is ontwikkeld door SOL, in nauwe samenwerking met Stadstrainers. Samen met een groep ouderen bepaalden we in creatieve sessies welke 12 producten als eerst in de DigiKoffer thuishoorden.

Inmiddels hebben ruim 1000 ouderen hun input gegeven op de inhoud van de koffer en is het aantal producten meer dan verdubbeld. Daarnaast hebben studenten van de Hogeschool Rotterdam de afgelopen jaren diverse onderzoeken uitgevoerd; met de resultaten hiervan hebben we de DigiKoffer nog toegankelijker kunnen maken voor de doelgroep.

DigiParel van de DigiDeal010

In 2022 is de DigiKoffer uitgeroepen tot één van de drie DigiParels van de DigiDeal010 in Rotterdam. Door een vervolgsubsidie van de Gemeente Rotterdam mocht SOL een gratis DigiKoffer en een training aanbieden aan alle Rotterdamse welzijnsorganisaties. Hierdoor kunnen ouderen vanaf nu voorlichting krijgen in alle gebieden in Rotterdam en kunnen lokale organisaties de DigiKoffer lenen. Alle Ouderen Maatschappelijk Werkers in Rotterdam zijn getraind, zodat ook thuiswonende ouderen, die wat minder mobiel zijn, uitleg kunnen krijgen over de e-healthproducten.

Ervaringen in beeld

Diverse ouderen hebben een aantal e-healthproducten uitgeprobeerd. Bekijk hieronder enkele ervaringen.

Meer informatie

Voor professionals

Heeft u als professional, gemeente of organisatie interesse in of vragen over de DigiKoffer? Stuur dan een e-mail naar digikoffer@solnetwerk.nl en wij nemen contact met u op.

Voor ouderen en mantelzorgers

Bent u een oudere bewoner of mantelzorger in Rotterdam? Kom naar een van de (gratis) demonstraties van de DigiKoffer bij u in de buurt, dan vertellen wij u graag meer. Neem voor de actuele agenda contact op met een van de locaties van de DigiKoffer (zie gegevens hieronder) of vraag ernaar in het Huis van de Wijk bij u in de buurt.

Contactgegevens per gebied

Exemplaren van de DigiKoffer zijn verspreid door de stad te vinden. Bekijk de contactgegevens per gebied (pdf)).

Contactpersoon binnen SOL

Unknown

Ingrid Hoogstraten

Projectleider DigiKoffer


digikoffer@solnetwerk.nl