Programma

Wat hebben de kinderen gedaan?

In een vast groepje volgden de kinderen 2 weken lang, 4 uur per dag, een leuk én leerzaam zomerprogramma. Ze deden mee aan maar liefst 20 activiteiten: van muziek, kunst, sport en taal, tot wetenschap, techniek, weerbaarheid en beroepsoriëntatie.

De jonge talenten volgden een ochtend- of middagprogramma en begonnen elke dag op hetzelfde tijdstip.

Start je eigen reclamebureau

Reclame is overal. Op radio en televisie, op grote reclameborden langs de weg, in advertenties op internet. Ook op sociale media, zoals Facebook, Instagram en TikTok. Hoe maak je eigenlijk reclame? Wat komt hier allemaal bij kijken? De kinderen leerden hier alles hierover tijdens ZomerTalent010!

Samen met hun groepje richtten de kinderen een eigen reclamebureau op voor de wijk waar de activiteiten plaats vonden. Wat vinden zij leuk aan deze wijk? Hoe promoten ze deze wijk vol overtuiging?

Op een speelse en creatieve manier gingen de jonge deelnemers aan de slag met taal. Een eigen raptekst schrijven, een reclameposter maken, maar ook iemand interviewen.

Ontdek al jouw talenten

Wat vind je leuk? Waar ben je goed in? Samen met de kinderen gingen we op zoek naar antwoorden.

Elke dag deden we iets anders: basketballen, dansen, muziek maken, op ontdekking in de natuur, op ruik- en proefuitje, noem maar op. Er viel veel te ontdekken! Misschien schuilt er een uitvinder of (game)programmeur in de kinderen?

ZomerTalent010 heeft kinderen inspiratie gegeven en meer zelfvertrouwen. Belangrijk voor de toekomst, want hoe meer talenten kind kan inzetten, hoe groter het werkplezier later!