SOL van start in Feijenoord!

Op vrijdag 1 april zijn we officieel van start gegaan in Rotterdam Feijenoord. Na een warm welkom voor nieuwe medewerkers in Huis van de Wijk De Banier (Noord) zijn we in groepen aan de slag gegaan met het programma voor de komende maanden. We kijken uit naar mooie (nieuwe) samenwerkingen en initiatieven voor en door bewoners in de wijk!

Ritmische aftrap

Na een toelichting van Btisame Bhoudan (directeur SOL) op de ontstaansgeschiedenis en het dna van SOL, hebben de kersverse SOL-ers zich gewaagd aan een ritmische warming-up met Afrikaanse dans. Zowel mentaal als fysiek warmgedraaid, gingen zij vervolgens in groepen uiteen om te kijken welke activiteiten en hulp- en dienstverlening er allemaal plaatsvinden in Feijenoord én hoe die ook de komende maanden gewoon doorlopen voor bewoners en vrijwilligers in de wijk.

Nieuwe welzijnsopdracht ‘Heel de stad’

Tot en met 1 juni zetten we de huidige welzijnsopdracht (gestart door Humanitas in 2018) voort. We maken kennis met de medewerkers, vrijwilligers, bewoners en partners in de wijk en bereiden ons samen voor op de nieuwe welzijnsopdracht ‘Heel de stad’. Deze nieuwe opdracht gaat officieel van start op woensdag 1 juni aanstaande. Vanaf die dag zullen wij het welzijnswerk niet alleen uitvoeren in Noord en Feijenoord, maar ook in IJsselmonde.