Nieuwe welzijnsopdracht van start in IJsselmonde: met en voor bewoners!

Op 1 juni 2022 start de nieuwe welzijnsopdracht ‘Heel de stad’ van de gemeente Rotterdam. Een opdracht die SOL uitvoert in de gebieden Feijenoord, IJsselmonde en Noord.

SOL in IJsselmonde

Samen met bewoners en partners maken wij ons in IJsselmonde sterk voor het kansrijk, veilig en gezond opgroeien van kinderen, tieners en jongeren. Voor het langer gezond en veilig thuiswonen van ouderen. En voor kwetsbare Rotterdammers, zodat zij hun talenten ontdekken en ontwikkelen en weer kunnen meedoen in de maatschappij.

SOL staat voor…

Samen. Ondernemend. Leren. Samen, met alle bewoners en partners in de wijk. Ondernemend, door te durven doen en altijd te zoeken naar nieuwe creatieve oplossingen. Leren, door continue te verbeteren: leren zit in ons DNA. Vanuit ons motto ‘Durf(t) te doen’ geloven wij dat samen durven doen je verder brengt en helpt om dromen te realiseren. Welke droom dan ook! Onze medewerkers bedenken, organiseren en realiseren activiteiten die daarbij kunnen helpen.

Wij leren u graag kennen!

De komende maanden leren wij bewoners en partners in het gebied IJsselmonde graag beter kennen, zodat wij samen aan de slag kunnen met deze mooie nieuwe opdracht. Vanaf dinsdag 7 juni staan de deuren van onze Huizen van de Wijk wijd open en bent u van harte welkom om kennis met ons te komen maken.

Om onze organisatie en medewerkers goed voor te bereiden op de nieuwe opdracht, zijn de Huizen van de Wijk op 1, 2 en 3 juni gesloten. Activiteiten die wél doorgaan, zijn bij de deelnemers van deze activiteiten bekend.

We kijken uit naar mooie samenwerkingen en initiatieven voor en door bewoners in de wijk!

En verder…

Naast het welzijnswerk in Feijenoord, IJsselmonde en Noord, verzorgen wij Schoolmaatschappelijk werk in Delfshaven, gezinsondersteuning (Samen Leren, Opstapje en Instapje) aan de Noord- en Zuidoever, Ouderen Maatschappelijk Werk in de wijkteams, Geheugenpaleizen in Rotterdam, Ridderkerk en Schiedam, jeugd- en jongerenwerk in Leiden en preventieve dagbesteding in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.