Valpreventie

Wist u dat er in Nederland elke 4 minuten een 65-plusser op de eerste hulp terechtkomt na een val in en om het huis? Een kleine val kan grote gevolgen hebben op uw leven. Met onze activiteiten gericht op valpreventie helpen we u om niet te vallen en zo lang mogelijk gezond te blijven, zodat u voor uzelf kunt blijven zorgen.

Dit is wat wij doen op het gebied van valpreventie:

Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM)

Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) is een valpreventieprogramma voor thuiswonende ouderen van 65 jaar en ouder met een verhoogd risico op vallen. Tijdens het programma gaat u met meerdere thema’s aan de slag om uw kans op een val te verkleinen. Zo doen we beweegoefeningen met een fysiotherapeut en verbeteren we uw voeding met een diëtist. We doen dit in een groepje met een vrijwillig TOM-maatje.

Minder vallen door Meer bewegen

Het programma ‘Minder vallen door Meer bewegen’ leert u in acht bijeenkomsten hoe u het risico op vallen kunt verkleinen. U krijgt voorlichting en doet oefeningen voor sterkere spieren en meer balans. We hebben ook aandacht voor voeding, medicatie en veiligheid in huis. Naast meer bewegen, doet u ook sociale contacten op. Na afloop serveren we altijd een verse kop koffie.

Campagne: Kleine val, grote gevolgen

Op initiatief van de gemeente Rotterdam werken wij mee aan de campagne Kleine val, Grote gevolgen. Kijk voor meer informatie op val-niet.nl.

Video: Valpreventie Ouderen