De aanhouder wint… MVS groeit!

In oktober 2020 – midden in coronatijd – gingen wij als nog onbekende organisatie van start met het opzetten van ‘Ondersteuning op Maat’ voor thuiswonende ouderen in Maassluis, Vlaardingen en Schiedam (MVS). Inmiddels weten lokale partners ons goed te vinden. Ze willen samenwerken en erkennen dat wat wij doen goed is en werkt.

Geheugenpaleis & Krachthuis

Bij onze dagbestedingen in Schiedam (Geheugenpaleis) en Vlaardingen (Krachthuis) kunnen ouderen samen met leeftijdsgenoten deelnemen aan diverse activiteiten: van samen eten en ouderengym, tot gezellig spelletjes spelen. Het mooie is dat onze cliënten zelf kunnen kiezen welke activiteiten zij willen doen. Is er behoefte aan samen breien, dan zetten wij deze activiteit op.

Een-op-een zorg

Naast dagbesteding hebben we ruimte voor 1-op-1 zorg, zoals hulp bij schulden, voeding, samen boodschappen doen, het op orde krijgen van het huis, schoonmaken en hulp bij medicijnen. Heeft een cliënt behoefte aan meer zorg, dan verwijzen wij de vraag door naar een geschikte zorgaanbieder. Onze samenwerking met netwerkpartners zoals Rogplus, Argos Zorggroep, Buurtpunt en Vraagraak speelt hierbij een belangrijke rol.

Ons team in MVS bestaat inmiddels uit vier vitaliteitscoaches. Ook de dagbestedingsgroepen groeien door. Een volgende stap is het starten van een derde dagbesteding in Maassluis (start op 1 mei 2024), zodat wij nog meer thuiswonende ouderen Ondersteuning op Maat kunnen bieden.