Met ‘Smartfloor’ bij Feest Bloemhof

Ter promotie van onze valpreventietrainingen voor ouderen waren we met onze ‘smartfloor’ aanwezig bij het Feest Bloemhof op 8 juni jl. We lieten ouderen zien hoe groot hun valrisico is en hoe ze hun gezondheid kunnen bevorderen door deelname aan valpreventieprogramma’s, zoals Thuis Onbezorgd Mobiel (TOM) en Minder vallen door meer bewegen.

Met de valpreventietrainingen richten we ons op spierversterking, balansverbetering en cognitieve vaardigheden (inclusief een speciale balansdans) van ouderen. Daarnaast bieden we hen een aantal keer een gezonde lunch aan, inclusief voedingsadvies van een diëtiste. Om de vooruitgang van de deelnemers te meten, omvat het programma zowel een begin- als een eindmeting.

Vanuit de Gemeente Rotterdam is een aanzienlijk budget vrijgemaakt om deze belangrijke initiatieven op het gebied van valpreventie te ondersteunen. We zijn blij met deze betrokkenheid, waarmee we de gezondheid en veiligheid van oudere Rotterdammers kunnen verbeteren. Ook Yvonne van Duijnhoven van GGD Rotterdam-Rijnmond kwam onlangs kennismaken met ons aanbod op het gebied van valpreventie.