Langer thuiswonen

Wanneer u ouder wordt, blijft u liefst zo veilig en fijn mogelijk thuiswonen; in uw eigen wijk, dicht bij uw sociale contacten. Wij ondersteunen u daarbij. Onder andere met diverse groepsactiviteiten bij u in de buurt (preventieve dagbesteding), voorlichting over digitale hulpmiddelen, en individuele begeleiding thuis.

Dit is wat wij doen op het gebied van Preventieve dagbesteding:

Het Geheugenpaleis

Het Geheugenpaleis is een laagdrempelige plek voor ouderen die last hebben van vergeetachtigheid of beginnende dementie. SOL organiseert Geheugenpaleizen op diverse plekken in Rotterdam, in Ridderkerk en in Schiedam.

Krachthuis

Het Krachthuis van SOL is een innovatieve dagbesteding+ voor ouderen vanaf 55 jaar. Wij helpen ouderen fit te blijven en zo lang mogelijk te blijven doen wat ze willen. De dingen die je nog kunt als oudere, daar staat het Krachthuis voor.

Plusclub

Praten, een spel doen, knutselen, tekenen, handwerken, noem maar op. Het kan allemaal bij onze Plusclubs. Een vorm van preventieve dagbesteding voor zelfstandig thuiswonende ouderen (55+).

Wandelmaatje

Dat wandelen goed is voor mensen met geheugenproblemen en beginnende dementie, blijkt al jaren uit verschillende (medische) onderzoeken. Wandelen houdt de hersenen fit en vertraagt dementie. Daarom ontwikkelde SOL de pilot ‘De Onvergetelijke Wandeling’.

Zilvertalent

Woont u zelfstandig en wilt u met een (lichte) vorm van begeleiding deelnemen aan groepsactiviteiten? Bij ZilverTalent focussen we op uw hobby’s en interesses: doen wat u leuk vindt!

Dit is wat wij doen op het gebied van Veilig & Fijn thuiswonen:

Comfortwoning IJsselmonde
Comfortwoning

Wilt u kennismaken met (technologische) oplossingen waardoor u langer zelfstandig thuis kunt wonen? Breng een bezoek aan de Comfortwoning in IJsselmonde.

De DigiKoffer

De DigiKoffer: een koffer vol (e-health)producten, waarmee we ouderen enthousiaster maken over het gebruik van e-healthoplossingen en andere hulpmiddelen.

75+ Dialoogtafel

Een tafel waarmee we op een makkelijke en laagdrempelige manier met ouderen in gesprek gaan over wat er bij hen speelt, waar zij behoefte aan hebben en hoe wij hen waar nodig hierin kunnen ondersteunen.

75+ Huisbezoeken

Veel ouderen vragen niet om hulp. Ook niet als ze eenzaam zijn. Woont u in Rotterdam en bent u 75 jaar of ouder, dan komen wij – als u dat wil – bij u op huisbezoek. We horen namelijk graag hoe het met u gaat.

Dit is wat wij doen op het gebied van Individuele begeleiding thuis:

Mantelzorgondersteuning

SOL biedt ondersteuning aan mantelzorgers, zowel op individueel niveau als in groepsverband (lotgenotengroepen). Daarnaast bieden wij praktische ondersteuning in de vorm van vrijwilligers die voor even de zorg kunnen overnemen.

Ondersteuning op Maat

In Maassluis, Vlaardingen en Schiedam biedt SOL een-op-een begeleiding thuis. Onze vitaliteitscoaches helpen ouderen op weg om hun dag weer betekenisvol te laten zijn en kijken, samen met de omgeving, de wijk en (samenwerking)partners, wat past bij de oudere.

Ouderen Maatschappelijk Werk

De Ouderen Maatschappelijk Werkers van SOL zijn vertegenwoordigd in alle Rotterdamse wijkteams. Wij zijn gespecialiseerd in begeleiding van kwetsbare ouderen, bestrijding en preventie van sociaal isolement en preventie overbelasting mantelzorg.